Yxnerums Hembygdsförening

Salfvedals

Gästgifveri

EVENEMANG

15/8 - Yxnevallens boulebanaOBS TÄVLINGEN ÄR INSTÄLLD!

Den 15:e augusti kommer vi ha tävling med olika klubbar (beroende på corona). Under dagen kommer vi erbjuda kaffeservering. 


Boule intresserade är välkomna att träna på onsdagar och söndagar kl 15:00.

18/7-24/7 - FruntimmersveckanVälkomna till natursköna Salfvedal för att fira namnsdagarna under Fruntimmersveckan. Det är nu åttonde året i rad som vi firar dessa damer (& en herre) med kaffe & 7 sorters kakor och tårta (Vi erbjuder även gluten-, laktos- & sockerfria allternativ). Finns också smörgås om någon skulle föredra detta. Vi har öppet dessa dagar mellan kl. 11.00 - 16.00.


OBS!


Med anledning av den rådande situationen, kommer vi skjuta upp Yxnerums hembygdsförenings årsmöte (22 mars 2020) till ett senare tillfälle. 

2019

18/7-24/7 - FruntimmersveckanVälkomna till natursköna Salfvedal för att fira namnsdagarna under Fruntimmersveckan. Det är nu sjunde året i rad som vi firar dessa damer (& en herre) med kaffe & 7 sorters kakor och tårta (Vi erbjuder även gluten-, laktos- & sockerfria allternativ). Finns också smörgås om någon skulle föredra detta. Vi har öppet dessa dagar mellan kl. 12.00 - 17.00.

SOMMARLOPPIS
Lördagen den 20 juli. För att boka plats ring Siv-Britt Hydén på 073-021 44 42. Kostnad: 100 kr/bord och gratis för medlemmar i Yxnerums hembygdsförening.

Vi har även utställning av delarna av Olle Söderbäcks teckningar.

Välkomna hälsar Yxnerums hembygdsförening.

Med reservation för ev. ändringar.


18/8 - BorkhultsdagenDetta år med tema MAT, utställare presenterar olika typer
av råvaror, som bröd, ost, korv, grönsaker, etc.

1/9 - 50-tals Café50-tals Cafè, med servering av kaffe och bröd vid borden. Personalen i 50-talsklädsel.

5/10 - Den stora Skördefesten i SalfvedalSkörden är bärgad och detta firas som förr i tiden med skördefest.

Lördagen den 5 oktober mellan kl. 11 och 15, hålls den traditionella matmarknad i Salfvedal, med kroppkakor och raggmunk med stekt fläsk. Vidare serveras kaffe med ostkaka.

Utställning av hantverk. Under dagen bjuds det på underhållning.

.